2-faktor

Tofaktor-autentisering (2FA) er et sikkerhetstiltak som krever to former for identifikasjon for å få tilgang til en konto eller enhet. Dette kan for eksempel være en kode som sendes til telefonen din via tekstmelding eller en app.

Når trenger du 2FA?

Du trenger ikke å aktivere to-faktor autentisering for å kunne opprette brukerkonto på Digitalarkivet. Det er kun internt ansatte i Arkivverket eller arkiv som bruker publiseringsverktøy som trenger å ha 2FA. Dersom du skal aktivere to-faktor må du huske på å registrere inn ditt telefonnummer. Dersom du ikke gjør dette, vil du kunne få problemer med å få tilgang til kontoen din ved f.eks bytte av mobiltelefon.

For å aktivere tofaktor, må du laste ned appen "Google Authenticator". Der kan du gå inn i selve appen og trykk på +-tegnet, skal være i topp høyre del av skjermen.

QR-kode

Deretter går du inn på Digitalarkivet og trykker på navnet ditt, hjørnet på høyre side. Under tema «Sikkerhet» finner du inngangen til tofaktor. Trykk på «Aktiver» og det kommer opp en QR-kode.

Gå deretter tilbake til appen Authenticator og ta bilde av QR-koden. Du blir da bedt om å legge inn en seks-sifferet kode og du skal ha aktivert Tofaktor autentisering. Sjekk også at du er inne i appen som den organisasjonen som du skal representere.

Jeg har fått ny mobiltelefon!

Hvis du har fått ny mobiltelefon og har overført data fra den gamle til den nye, sjekk først at applikasjonen “Google Authenticator” eller tilsvarende på mobiltelefonen din virker, deretter logger du deg på som før. Hvis du IKKE har fått overført data fra den gamle til den nye, prøv følgende:

• Logg inn på Digitalarkivet med kode du får tilsendt på SMS

• Deaktiver tofaktor

• Aktiver tofaktor

• QR-kode vises og du kan nå skanne den og få satt opp tofaktor på mobilen

Har du fortsatt problemer, ta kontakt med oss via vårt kontaktskjema.