Vi planlegger vedlikehold som medfører nedetid på Digitalarkivet torsdag 25.04, kl 20:00 til ca. kl 21:00.
bilde fra Grong
foto fra Grong: Tintrop, Franz-Josef

Jostein Mediaa - Til minne

1,5 millioner personposter fordelt på 1061 kilder! I overkant av 20 år deltok Jostein på dugnaden med å registrere kilder på Digitalarkivet. Tusen takk for innsatsen!

Jostein Mediaa sin unik innsats med registrering av norske kilder kom til endes, da Jostein gikk bort oktober 2022.

foto: Privat

Familien har valgt å dele følgende minne om sin far:

Etter at pappa ble pensjonist var det arbeidet med å digitalisere kirkebøker som gav dagene mening. Han var en utpreget morgenfugl og det var ofte han begynte ved 5 tiden om morgenen. PC stod på hele tiden og han sjonglerte mellom TV og PC. Var han borte og ikke digitaliserte på noen dager, gledet han seg til å komme hjem til PC.

Pappa døde av kreft og de siste dagene lå han på lindrende avdeling. Han hadde hele sin familie rundt seg, vi lo, gråt og hadde mye humor, slik pappa ønsket det. 2 dager før han døde måtte vi hente PC. Han var veldig bestemt på at den siste kirkeboken han holdt på med, måtte sendes til en annen person, slik at denne ble fullført. Vi måtte støtte han i sengen, slik at han fikk fullføre dette. Da dette var gjort, fikk han fred og sa at da hadde han gjort det han kunne. Dette sa litt om hvor pliktoppfyllende han var.

Han var meget stolt over det han hadde digitalisert og alle pleierne fikk høre om dette. Det var flere som fikk tips om hvor de kunne finne kirkebøkene. Slektsforskning var også en stor lidenskap og der tok han igjen navnene på de som pleiet han.

Oversikt over Jostein sine bidrag.