Vi planlegger vedlikehold som medfører nedetid på Digitalarkivet torsdag 25.04, kl 20:00 til ca. kl 21:00.

Opprett konto i Digitalarkivet

Her får du vite hvordan du oppretter en brukerkonto i Digitalarkivet. Det er gratis å opprette en brukerkonto, og som innlogget bruker i Digitalarkivet får du tilgang til flere tjenester.

Du trenger ikke opprette en brukerkonto for å bruke Digitalarkivet, men du må opprette en konto hvis du vil:

  1. Delta i debattforum med innlegg og svar (men du kan lese debattene uten innlogging)
  2. Bruke materiale i Digitalarkivet som er sperret for allmenn bruk. Dette gjelder i hovedsak saksbehandlere i forvaltningen, men kan også gjelde forskere, forfattere og eiendomsmeglere som har spesielle tilganger.
  3. Komme med korrekturmeldinger.
  4. Lage PDF-hefter av skannet materiale. Et PDF-hefte er en lokal fil med et utdrag av en kilde, som egner seg for å skrive ut eller å legge ved for eksempel en e-post.

Står du på sidene til Digitalarkivet klikker du først på Logg inn oppe til høyre.

Deretter velger du Opprett konto.

Hvis du står i delen med skannede arkiver, klikk på personsymbolet øverst til høyre.

Velg Opprett brukerkonto.

Fyller ut registreringsskjemaet:

  • Visningsnavnet skal inneholde fullt navn
  • Du velger passord selv. Lag et passord du husker. Hvis du er usikker på hva som er et godt passord, se tips her: https://nettvett.no/passord/
  • Hak av for Jeg er ikke en robot
  • Du må lese retningslinjer for bruk og personvernvilkår, og hake av for at du godtar retningslinjer og vilkår for bruk, samt personvernvilkår.

Når du har klikket på Opprett konto blir det sendt en e-post til e-postkontoen du har oppgitt. Den innholder en lenke som du må klikke på for å bekrefte at dette er din e-postadresse. Når det er gjort er kontoen aktivert, og du kan logge deg inn.

Du må hake av for "Jeg er ikke en robot" når du registrer deg. Da kan du bli bedt om å svare på et spørsmål som kan virke noe underlig. Dette er en sjekk for å unngå at programmer logger seg inn hos oss. Les mer om denne typen kontroll: https://no.wikipedia.org/wiki/CAPTCHA.

Klikk på bildene som det spørres etter, deretter på BEKREFT nederst til høyre.

Hvis du ikke greier å tyde hva som står i bildene kan du be om nye bilder ved å klikke på knappen nederst til venstre.

Visningsnavnet må være unikt. Hvis det finnes fra før har du, eller noen andre, allerede opprettet en konto med dette visningsnavnet. Hvis det er din egen konto så kan du logge deg inn på den, og du slipper å lage en ny konto.

Hvis du har en navnebror hos oss, må du endre visningsnavnet ditt. Vi vil at du skal bruke ditt egentlige navn, men du kan eventuelt legge til et mellomnavn hvis du har det, du kan legge til noen tegn i navnet ditt, for eksempel Tone_Merete_Bruvik, eller du kan legge til et sted etter navnet ditt, for eksempel Tone Merete Bruvik, Bergen.