Biblikotek
foto: Pexels fra Pixabay

Folketellinger som mangler kobling mellom registrering og skanning

På Digitalarkivet er det publisert flere folketellinger hvor det mangler kobling mellom skannet side og registrering. Vi trenger hjelp til å få satt inn disse koblingene.

Mange registreringer på Digitalarkivet mangler kobling til den skannede kilden. Det er flere årsaker til dette, men for folketellinger er årsaken ofte at registreringen ble utført før man publiserte den skannede kilden.

Når skanningen blir publisert vil det være hensiktsmessig å få en kobling mellom registreringen og skanningen. Koblingen gjøres ved å sette inn bildeID i registreringen. Dette kan ikke gjøres maskinelt, men må gjøres manuelt. Vi håper derfor at noen av våre mange frivillige kan hjelpe oss med å sette inn bildeID i folketellingsfiler der dette mangler.

Du vil få tilsendt en excelfil der du skal legge inn bildeID på hver enkelt person i filen. BildeID finner du i det skannede materialet. BildeID kopieres og legges inn i excelfilen. Alle personer som står oppført på samme skannede side, vil ha samme bildeID. Her kan du lese mer om hvordan dette gjøres.

Når du er ferdig med arbeidet, sender du filen i retur til oss. Etter hvert som vi får inn flere filer, publiserer vi registreringen på nytt. Da vil det bli mulig å finne koblingen mellom en person og det skannede bildet i Digitalarkivet.

Ønsker du å delta på denne dugnaden, ta kontakt med oss via vårt kontaktskjema.