Gammelt kart
Atlas van der Hagen. Kart over Bergensområdet fra 1600-tallet

Mona Lisa van de Velde

Mona Lisa arvet for mange år siden et slektstre av farfars forfedre. Hun startet med å jobbe videre på dette, og siden har det bare ballet på seg i alle retninger.

Jeg kommer fra Akershus, men bodde store deler av oppveksten min i Trøndelag. De siste årene har jeg bodd i Bergen.

Mona Lisa. foto: Privat

Ved en tilfeldighet så jeg på Facebook at det ble søkt etter frivillige til å transkribere folketellingen 1920. Jeg var sykemeldt, hadde mye tid til overs, og tenkte at dette kunne jeg klare - de skrev jo tross alt ikke så kronglete på den tiden. Jeg har benyttet meg mye av Digitalarkivets tjenester opp igjennom årene, og har hatt stor nytte og glede av det, spesielt i de årene jeg bodde utenlands. Derfor var det lett å melde meg på dugnaden, og gi noe tilbake.

Jeg har vært så heldig å få utdelt filer fra kommuner i flere fylker og det ble en reise rundt i landet som dekket områdene; Blaker, Sørum, Eidsvoll, Feiring, Vik, Steinkjer ladested, Gamvik, Rygge, Frogn, Sarpsborg, Spydeberg, Askim, Aker, Furnes, Øvre Eiker, Sør-Frøya, Tønsberg, Skien, Stavanger, Bergen, Trondheim, Vågan og Oslo.

Arbeidet har vært interessant. Mye å lære, og gøy å oppdage forskjellene i de ulike landsdelene, mens man sitter der og koser seg bak tastaturet. Når det passer seg slik, så vil jeg med glede være med videre som frivillig for Digitalarkivet.