Til deg som leter i 1920 tellingen - vi jobber kontinuerlig med å gjøre listene komplette, og oppdaterer underveis. Les mer
Personer
Skøyteløp Missurina, Cortina OL 1956. Billedbladet NÅ

Vinter-OL i Digitalarkivet

Digitalarkivet har over 500 bilder fra tidligere tiders OL, ikke minst fra OL i Cortina.

Vinteren 1956 ble de 7. olympiske vinterleker avholdt i Cortina i Italia. 32 nasjoner deltok, og Sovjetunionen deltok for første gang i vinter-OL. De ble beste nasjon med syv gullmedaljer. Norge hadde sendt 51 utøvere og havnet på 7. plass i medaljestatistikken. De norske utøverne fikk bare to gullmedaljer med seg hjem. Det var Hallgeir Brenden på 15 km langrenn og Sverre Stenersen i kombinert. I tillegg til gull, fikk Norge en sølv- og en bronsemedalje.

OL-bildene kommer fra samlingen etter Billedbladet NÅ. De viser utøvere i aksjon i de ulike konkurransene og vinnere som blir kastet opp i luften eller får en klem fra Sophia Loren, men også nordmenn som koser seg på tribunene. Det er stor forskjell på klesdraktene utøverne brukte under OL i Cortina og det de bruker under dagens OL i Beijing.

Her blir den olympiske mesteren Hallgeir Brenden kastet i været av begeistrede tilhengere etter OL-gullet i Cortina.

Tittelforsvarer Hallgeir Brenden under 15-kilometeren i langrenn under OL i Cortina i 1956. Han vant med 35 sekunder på Sixten Järnberg, mens storfavoritt Veiko Hakulinen måtte ta til takke med 4. plass.

Skihopp i Cortina. Man kan si det sånn, at hoppstilen har gjennomgått en stor endring siden 1956.

Hallgeir Brenden gratuleres av Sophia Loren etter Cortina-gullet.

Bilde fra kombinert renn under OL i Cortina i 1956. Det er ingenting å si på innsatsen, og klesstilen er helt fantastisk.

Skøyteløpene ble avholdt på stadioen i Missurina.

Fall i alpinbakken er dessverre ikke sjeldent, men sikkerheten både på utstyret og rundt alpinbakken er nok bedre nå enn i 1956.

Her kan du se alle OL bildene.