Til deg som leter i 1920 tellingen - vi jobber kontinuerlig med å gjøre listene komplette, og oppdaterer underveis. Vi regner med at hele tellingen vil være søkbar i løpet av høsten 2021. Les mer
Personer som spiller golf
Pa 0982 - Esso Norge A/S

Familien Lind - Arkivet etter Esso

Bli med på en tidsreise til 1930-tallets New York, bilferier på Vestlandet, tur med D/S Stavangerfjord til Svalbard og jobbreiser i Europa! Arkivverket forvalter rundt seks millioner fotografier og jobber kontinuerlig med å gjøre bildene tilgjengelig for alle.

Publisert: 2021-08-08

Nå slipper vi 1500 foto fra arkivet etter Esso på Digitalarkivet

Fotografiene er mest sannsynlig tatt av oslomannen Knut Lind (1916-1996), uten at vi kan si det helt sikkert. Han var inspektør i Østlandske Petroleumskompani, det som senere skulle bli Esso. Flere av de mannlige familiemedlemmene i Lind-familien hadde ledende stillinger i Østlandske Petroleumskompani (senere Esso Norge). Fotografiene gir et innblikk i en velstående families liv på 1930-40-tallet. Bildene tar oss med inn i denne familiens private sfære; til bryllup, høytider, ferie og fritid. Fotografiene fra familiens reiser består også av en rekke foto av bensinstasjoner, bensinpumper og tankanlegg, og vitner om flytende overganger mellom arbeid og fritid.

Både i offentlige arkiver og i bedriftsarkiver finner man i blant private foto. De kan ha havnet i bedriftens eller institusjonens arkiv ved en tilfeldighet, eller de kan ha blitt lagt der med et ønske om at fotografiene skulle bevares for framtiden. Svaret på det vet vi som regel ikke, sier fotoarkivar Anette Alsvik om bildene. Knut Lind figurerer trolig selv på en del av bildene, så vi må anta at andre i familien har tatt bilder med hans kamera.