Om transkripsjonen

Ministerialbok for Rødøy prestegjeld, Rødøy sokn 1777-1819 (1836P)

Viede 1777-1819

Oppdatert 2017-11-13

Kirkebøkene for Rødøy 1739-1824

OBS!
Døde går fram til 1845.
Utflyttede dekker perioden 1825-1845.

Registrene var opprinnelig en database som nå er blitt stykket opp etter kirkelig handling, basert på følgende inndeling:
BRUD = Bruden
EKT = Brudgommen
TROK = Trolovet kvinne
TROL = Trolovet mann
DPT = Døpt
DØD = Død
FATT = Fattige som fikk understøttelse
INTR = Introduksjon etter fødsel
KONF = Konfirmert
PUBL = Publice absolveret
UTFL = Utflyttede

Vielsesregisteret inneholder personer fra de fire første inndelingene: brud, ekt, trok og trol, mens de resterende inndelingene er holdt separate. Under PERS_FNAVN, PERS_ENAVN og GAARD_PERS står personen handlingen angår, ved vielser vil derfor brudgommen og bruden få hver sin post. Samtidig vil en også kunne se hvem de giftet seg med i de etterfølgende feltene for MANN- og KVINNE-oppføringer. Disse feltene er brukt som felt for foreldre ved bl. a. dåp.

Navn og stedsnavn er noe normalisert, men ikke helt gjennomført. Basen er ikke fullt ut korrekturlest. Som følge av en brann hvor kirkebøker forsvant, er det lakuner i tiden 1749-1758. En del hendelser ser ikke ut til å være ført av presten, da erfaring viser at en ikke finner alt en burde forvente.

Ettersom Rødøy (R) hadde anneksene Lurøy (L), Meløy (M) og Thræna (T) underlagt seg, er det også mulig at en kan finne Rødøyfolk i deres kirkebøker. Fra 1739 ble kirkebøkene ført felles, men fra 1759 hver for seg (med noen tilbakefall). Senere kan en likevel ofte finne konfirmanter og andre fra anneksene bli ført under Rødøy. Anneksene er sortert under KIRKESTED og bokstavene R, L, M og T.