Innlogging i Arkivverkets debattforum

Her lærer du hvordan du logger deg på debattforumet.

Arkivverkets debattforum finner du her: https://forum.arkivverket.no/

Hvis du ikke er medlem i debattforumet, må du først registrere deg. Det er to måter å gjøre det på:

  • a. Opprett brukerkonto på Digitalarkivet via innloggingsportalen (og også få tilgang til forumet). Vår anbefaling!

  • b. Meld deg kun inn i forumet. Fullt mulig, men vi anbefaler a).

    Hvorfor bruke Digitalarkivets innloggingsportal?

    I innloggingsportalen er alt som har med innlogging og endringer i kontoopplysninger for alle brukere i Digitalarkivet samlet på ett sted. Via innloggingsportalen kan du, og vi, administrere både brukerkonto i Digitalarkivet og medlemskap i debattforumet samlet. Du kan koble medlemskap i forumet og brukerkonto i Digitalarkivet sammen (eller du kan holde dem fra hverandre). Dette er ikke så viktig for brukere som bare er medlemmer i debattforumet, men det kan være veldig viktig for deg som er bygdebokforfatter, eiendomsmegler eller saksbehandler hos for eksempel Kartverket, Arkivverket eller Oslo byarkiv. Det kan uansett være praktisk for alle å bare ha en konto å forholde seg til.

Les mer om innlogging i bloggen vår: Overgang til ny innlogging og Endring i innlogging i Digitalarkivet.

Du kan nå velge å logge deg inn via Digitalarkivets innloggingsportal (som vi anbefaler) ved å klikke på Digitalarkivet, eller du kan logge deg inn direkte på forumet ved å fylle ut skjemaet.

Hvis du velger innlogging via Digitalarkivet, vil du første gang du logger på forumet få et spørsmål om du vil knytte sammen kontoene dine. Vanligvis vil du ønske det.

Skriv inn passordet ditt, og klikk på Logg inn.

Hvis du IKKE allerede er logget inn i Digitalarkivet, så får du spørsmål om det nå.

OBS! Det er fort gjort å oppfatte at du får samme spørsmål to ganger, men det er altså en gang for å komme inn i debattforumet og en gang for å komme inn i Digitalarkivet.