Vesteraalens Dampskibsselskab
Vesteraalens Dampskibsselskab. Opphaver: Vadseth, Knut. Delingslisens: CC BY-SA (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/).

Fritekstsøk

Fritekstsøk i maskinleste skannede dokumenter

Søk på ord og få treff i relevante dokumenter som vi har maskinlest fra den opprinnelige papirkilden. Det er kun dokumenter som allerede er skannet og publisert på Digitalarkivet som er blitt maskinlest.

Arbeidet med å maskinlese dokumenter har startet, og vi jobber kontinuerlig med å få relevante og etterspurte data inn i søket.

Søking:

  • Skriv inn et ord i boksen for "fritekstsøk" og trykk søk.
  • Man kan begrense søketreffet på sted, emne og tidsperiode.

Søking med spesielle søketegn:

* (asterisk / stjerne). Asterisk er trunkeringstegn når det benyttes i søk. Det kan benyttes bak søkeordet.

| (stolpe). Stolpe betyr "eller" når det benyttes i søk. Du finner det som oftest øverst til venstre på tastaturet, og kan bruke det til å søke på ulike stavemåter av et ord, eller til å søke etter flere ord samtidig.

" " (sitattegn / anførselstegn). Dette gir et eksakt søk på ordet eller frasen som står mellom sitattegnene. OBS: Merk at du må bruke " ", og ikke andre typer sitattegn, som f.eks. « ».

Her finner du fritekstsøket

Avskriftsamlingen

Avskriftsamlingen for Konsgberg og Oslo er søkbar i fritekstsøket, men vi gjør oppmerksom på at tidsperioden for disse er satt for når avskriften ble gjennomført. Det vil si at en avskrift fra 1860 kan være utført i 1950. Vi anbefaler derfor at man ikke bruker tidsperiode når man søker i disse.