Digitalarkivet - en fellesløsning for arkivdata

Vi har fått i oppdrag av regjeringen å utvikle, forvalte og drifte en nasjonal fellesløsning for arkiv. Fra mottak til tilgjengeliggjøring. For stat, kommuner og bevaringsinstitusjoner som oppbevarer historiske arkiv. En løsning for å sikre og bevare digitale arkiv for fremtiden. Et nettsted for alle som søker historiske data.

Veikart for Digitalarkivet 
Veikartet viser utviklingsaktiviteter fra ide til planlegging, til pågår, før vi setter oppgaven til ferdig. De ulike statusene har ulike farger.
Har du arkivdata du vil publisere eller langtidsbevare? 
Du kan få tilgang til å bruke Digitalarkivet til å publisere eller langtidsbevare dine arkivdata.
Ofte stilte spørsmål om satsingen på Digitalarkivet  
Listen vil bli oppdatert underveis, og innholdet vil svare ut de mest vanlige spørsmålene knyttet til satsingen og utviklingen av Digitalarkivet.
Til kunder: slik bruker du arkivdigitalisering 
Arkivdigitalisering brukes til å registrere arkivenheter som skal digitaliseres, eller som er digitalisert, og til å laste opp filene til Digitalarkivet.
Til kunder: slik bruker du Metadataredigering 
Metadataredigering er et verktøy for å registrere og redigere metadata om de digitaliserte arkivenhetene. Metadataene brukes i Digitalarkivets søk og visninger.
Til kunder: slik bruker du klausulering, publisering og avpublisering 
Klausulering, publisering og avpublisering er funksjonalitet som ligger i Metadataredigering, men er her skilt ut i en egen veiledning, fordi funksjonaliteten er forbeholdt rollen koordinator.
Til kunder: slik indeksering du i Tabellvisning 
Med Tabellvisning er det mulig å legge inn spesifikke metadata for hver enkelt fil. Dette kalles indeksering og skaper en klikkbar innholdsfortegnelse for den digitaliserte...
2-faktor 
Tofaktor-autentisering (2FA) er et sikkerhetstiltak som krever to former for identifikasjon for å få tilgang til en konto eller enhet. Dette kan for eksempel være...