Til deg som leter i 1920 tellingen - vi jobber kontinuerlig med å gjøre listene komplette, og oppdaterer underveis. Vi regner med at hele tellingen vil være søkbar i løpet av våren 2021. Les mer

Hurra - vi har nådd 500 frivillige!

Det har vært et kraftig påtrykk av frivillige som ønsker å transkribere personsedlene til folketellingen 1920 etter nyttår. Arkivverket er veldig fornøyd med at interessen er stor.

Publisert: 2020-01-22

Frivillig nummer 500 som har meldt seg er Veslemøy Ingrid Pedersen Mjelde fra Bjørndalstræ i Bergen. Hun vil transkribere personsedler fra Bergen by. Personsedlene fra de større byene deles opp i mindre bolker slik at transkriberingen kan fordeles på flere. For Bergen og Kristiania er det fremdeles mange ledige personsedler. Det er bare å melde seg til innsats.

Viser bilde av frivillig nummer 500.
Frivillig nummer 500 – Veslemøy Ingrid Pedersen Mjelde. Foto: Privat.

Veslemøy driver selv med slektsgransking, en interesse som hun fikk fra sin far. Hun bidrar aktivt med slektshjelp i regi av Slekt og Data på lesesalen ved Statsarkivet i Bergen. Da hun gjennom dette arbeidet fikk høre at man trenger flere til å transkribere personsedlene til folketellingen 1920, var hun ikke sen med å si ja.

Arkivverket takker Veslemøy og alle andre som bidrar i dugnaden for å få folketellingen 1920 søkbar når den legges ut på Digitalarkivet 1. desember 2020. Uten de frivilliges innsats vil vi aldri komme i mål.

Vil du være med på dugnaden? Les mer om hvordan du kan bidra: Folketellingen 1920