Barn i badetøy gjør linjegymnastikk på strand
"Chokoladefabrikens Marabous barnekoloni ved den vakre sörmlandsjö Yngaren. Da de svenske barn forlot kolonien i år blev den stilt til disposisjon for 50 norske barn i alderen fra 1-15 år." RA/PA-1209/Uc/68/4/S 2455

Sommerhilsen

Det er snart sommerferie for mange, også for medarbeiderne på Digitalarkivet, men Digitalarkivet er åpent naturligvis hele tiden.

Publisert: 2018-07-06

I juli og frem til 17. august vil veiledningstelefonen være åpen mandag-torsdag 1230-1400. E-post svarer vi på, men kanskje ikke så fort som vi pleier.

Stopp i korrekturmeldinger på 1910-tellingen

Vi har pr. 1. juli 2018 sperret 1910-tellingen for nye korrekturmeldinger og merknader. Les mer her: Policy for henvendelser som innebærer oppslag i folketellingen 1910

Skannede arkivsaker

I perioden 16. juni til 5. juli ble blant annet en rekke branntakstprotokoller, sjøinnrullinger fra Trondhjemske distrikt, saker fra det danske kanselli og nyere kirkebøker tilgjengelig. Det meste fra nyere kirkebøker er stort sett sperret for våre brukere. Det er saksbehandlere ved kirkekontorer og arkivverket som har tilgang til disse. Dette gjør hverdagen deres enklere, og publikum får forhåpentligvis fortere svar på spørsmålene sine.

Se siste publisert - skannet

Søkbare kilder

Det er også kommet en rekke nye søkbare kilder; kirkebøker, borgerlige vigsler i Bergen, og folketellinger.

Se siste publisert - søkbar

Bidragsytere denne gangen (publisert 16. juni til 5. juli):

Tusen takk til alle!

God sommer!